Vilken plattform passar ditt företag bäst?

Marknadsföring har förflyttats från traditionella platser till sociala medier. Utvecklingen av marknadsföring har gått väldigt fort och det krävs en del knep för att kunna sticka ut från mängden av alla företag som finns på internet. Det gäller att veta vad som behöver göras för att maximera sin vinst. Marknadsföring är inte alltid billigt men med rätt strategi kan trots allt företag nå ut till en stor publik utan att det innebär betungande kostnader. Få företaget på fötter genom att digitalisera marknadsföringen och på så sätt nå ut till en stor publik till en liten kostnad.

Företag måste hitta sina plattformar i sociala medier

Företag måste börja använda sociala medier

Fler sociala medier dyker upp på löpande band. Det kan vara svårt att veta var just ditt företag ska välja att synas mest. För att nå ut till så många som möjligt gäller det att vara aktiv på olika sociala medier. Men det gäller att visa sig på de rätta ställena där er målgrupp och potentiella kundbas finns. Facebook är den plattform som är mest känd för allmänheten och har överlägset störst användarantal med mer än 1 miljard unika användare.

Det kan vara bra för företag att vara aktiv på Facebook både i form av kundsupport och kundtjänst. När det gäller lansering av nya produkter är sidan också ett mycket bra hjälpmedel. Som B2B-företag kan det vara ett bra alternativ att finnas på Twitter som är en utmärkt kanal för snabb kundkontakt. Det är dock mer skrivande på Twitter vilket gör att det inte är optimalt att lansera nya produkter via den informationskanalen. Det är dock ett väldigt socialt nätverk som hjälper till att nå ut till en stor mängd människor till en låg kostnad.

Hashtag är ett nytt måste

Hashtag är något som fungerar både för Twitter och för Instagram. Många företag har lyckats stort på Instagram genom att lägga upp snygga bilder och tagga bilderna med hashtags. Det gör att folk hittar bilderna mycket lättare. På Instagram är det lätt att få en helhet av företagets produkter samt vara mer personlig och komma lite närmare kunderna via både text och bild. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord och Instagram har visat att det verkligen stämmer.

För etablerade företag kan det vara positivt att använda sig av Snapchat. Det ger företaget en mer personlig känsla för blivande kunder. Det har visat sig vara en bra idé att bjuda in en känd person som visar upp produkter i ett videoklipp. Det gör att kunderna får en bättre bild av produktsortimentet och de får en möjlighet att se produkterna live. Bloggportaler är ett fenomen som det kan vara värdefullt att hålla koll på. Vissa bloggare har många tusen unika läsare varje dag och är ett utmärkt sätt att nå ut till en stor publik.

En bild säger mer än en text

Trots att det finns en hel del plattformar för marknadsföring på internet är det viktigt att välja rätt. Maximera synligheten för ditt företag över nätet genom att lokalisera din kundkrets. Lär dig knepen för att synas på just din plattform för att maximera exponeringen. Det är viktigt att veta vad folk vill ha ut av varumärket för att kunna maximera profiten. Att vara aktiv på sociala medier är inte bara mindre kostsamt än vanlig reklam utan gör det även lättare för nya kunder att hitta varumärket.