Pinterest – det hetaste inom sociala media just nu!

Skrivet av den 30 Jan, 2012 i Pinterest, Sociala medier | Inga kommentarer

Pinterest

Pinterest är det nya heta inom Sociala Medier!

För inte så länge sen var Pinterest en väl bevarad hemlighet bland användarna. Det är fortfarande en sajt som kräver en inbjudan men mot slutet av 2011 exploderade Pinterest och gick upp på Topp 10 listan av sociala medier i världen. Det lär ha ökat från 10 miljoner användare sista december 201  till 17 miljoner användare i mitten av januari 2012!

I dagsläget är 70% av användarna på Pinterest kvinnor men det kan nog snabbt ändras nu när företagen och varumärken har börjat hitta dit.
Men redan i dagsläget gäller att om du säljer produkter som gör sig på bild och är sedan din målgrupp kvinnlig – då ska du vara på Pinterest!
Det finns dom som tror att Pinterest kommer att få mycket större betydelse för företag än Google+.

Inget blir sämre av att Pinterest är ett av de nya 60 företagen som kommer att synas i Tidslinjen, nyhetsflöde o Ticker på Facebook.

Fina bilder kan få viral spridning via Pinterest till Facebook, Twitter, bloggar m m, komplett med länk till din sajt!

Pinning Social Media Marketing Hopes On Pinterest

Pinterest är en virtuell anslagstavla där du kan skapa kollektioner/samlingar av saker du älskar och följa samlingar skapade av andra. Folk använder Pinterest för att samla och följa alla möjliga saker, saker som inspirerar ditt bröllopsplanerande, inredningsfoton för att planera bostaden, bilder på mat o bakverk med åtföljande recept, foton av vackra kläder, frisyrer – vad som helst! Folk “pinnar” allt dom kan komma på!

Företaget Real Simple på Pinterest

Man skapar boards, eller anslagstavlor för olika ämnen. Antingen “pinnar” du dina egna bilder eller också gör du en “repin” av någon annans pin.
Genom att följa andra användare och repinna deras och andras bilder skapas en community. Snart blir dina bilder också repinnade !

Copyrightregler för foton gäller förstås på Pinterest som på alla andra ställen. När du pinnar egna bilder så se till att du gör det med bilder du har rätt att använda.

När du repinnar någon annans pin eller pinnar en bild från webben så skapas en länk till den webplats där bilden ligger.
Det innebär att ju fler som repinnar dina bilder på Pinterest – desto fler länkar till din webplats får du. Många gånger vill man ha mer information om det som är på bilden och klickar då iväg till webplatsen = mer trafik!

OBS! Pinterest kommer inte åt bilder på Facebook och inte heller bilder i videos eller flashfiler.

Genom att pinna bilder från din egen blogg eller hemsida så ökar du synligheten för din sida och drar in trafik från Pinterest. Dessutom får du full länkkraft från Pinterest, en länk från Pinterest till din hemsida är dofollow…

Uppmana dina besökare på webplatsen att pinna dina bilder !
Skaffa sociala plugins för Pinterest till bloggen och hemsidan.
Har du WordPress så finns t ex detta plugin för Pinterest

Nicky Kriel är ett exempel på någon som använder Pinterest för att pinna sina egna blogginlägg och därmed kan få dom repinnade = ännu fler inlänkar!

Pinterest har inte riktigt nått Sverige och är inte sådär jättestort än, om du har ett företag har du chansen att bli ett av de första svenska företagen på Pinterest. I och med att företagen har hittat till Pinterest kommer det nog att erbjudas utökade möjligheter för just företag och varumärken framöver.

Lästips

 

Behöver du en inbjudan till Pinterest?
Kontakta mig, Susann Stjernborg (via email)  här  på Social Media Support, så ordnar jag det!


Du vet väl att du är välkommen att fråga oss på Social Media Support om allt som har med Facebook och sociala medier att göra?
Gå in på vår Facebook-sida och Gilla den, då får du nyheter om Facebook och tips & tricks direkt in i ditt nyhetsflöde på Facebook, men dessutom får du gärna ställa egna frågor på sidan.

 

 

 

 

 

Susann Stjernborg
Susann Stjernborg